دومین نشست شورای معاونین دانشجویی و مدیران تربیت بدنی دانشگاه های منطقه 7 کشور با حضور محمد صالح اولیا، رییس دانشگاه یزد، سید فردین تقی زاده، معاون پشتیبانی صندوق رفاه وزارت علوم،علی اکبر کجباف، دبیر کارگروه شورای معاونان دانشجویی دانشگاههای منطقه 7 کشور، مجید مسیحای اکبر معاون فنی سرپرست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی و معاون اداره کل تربیت بدنی و صمد حاج جباری، مدیرکل امور دانشجویی وزارت علوم به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد.
علی مروتی، معاون دانشجویی دانشگاه یزد در آغاز این نشست گفت: با توجه به اهمیت معاونت های دانشجویی در دانشگاه ها امیدواریم بتوانیم با برگزاری این نشست ها در خصوص بهبود وضعیت دانشجویان گام موثری برداریم.
محمد صالح اولیا، رییس دانشگاه یزد نیز در این مراسم اظهارکرد: یکی از حوزه های مهم در دانشگاه ها معاونت های دانشجویی است وظیفه ارائه خدمات بهتر به دانشجویان و همچنین نظارت کامل بر فعالیت های دانشجویی و اتخاذ تدابیر برای از بین بردن ناهماهنگیها را برعهده دارند.
وی افزود: شکاف بین دانشجویان و مجموعه مدیریت از جمله مهمترین چالشهای موجود در دانشگاههاست که بخشی از آن به شکاف نسلی و اختلاف سنی مربوط است و بخشی نیز مربوط به شکاف فرهنگی است. وی خاطرنشان کرد: باید این نسل را درک کرده و نیازهای آنها را پاسخگو باشیم.
رییس دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: امروز رقابت بین دانشگاهها به سمت خدمات و امکانات رفاهی حرکت کرده که ما نیز باید با کارهای کارشناسی تمایز ایجاد کرده و به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
محمد صالح اولیا تصریح کرد: سیاست ما در این دوره تلطیف رابطه بین مسؤولان بخش های مختلف دانشگاهی و دانشجویان است که بخشی از آن مربوط به حضور بین دانشجویان و بخشی از ان نیز مربوط به کرامت انسانی است تا از این طریق دانشجویان ما را به منزله برادر و پدری دلسوز بپذیرند.
وی ادامه داد: ما در دانشگاه یزد با تفویض اختیار و تمرکز زدایی حتی در خوابگاهها مسؤولیت را به افراد مسؤول واگذار کردیم. در زمینه تغذیه و خوابگاهها نیز سیاست برون سپاری را دنبال کردیم.
سید فردین تقی زاده، معاون پشتیبانی صندوق رفاه وزارت علوم نیز در این مراسم با اشاره به اولویت های معاونت دانشجویی گفت: بحث تغذیه یکی از بحث های مهم و مورد توجه ماست که در این راستا نیز ما در تلاشیم تا با برنامه ریزی مناسب از مشکلات آن بکاهیم و رضایت دانشجویان را جلب کنیم.
وی افزود: بر اساس فرآیندی که صندوق رفاه پیش بینی کرده است، کل یارانه تغذیه از طریق صندوق رفاه به صورت تسهیلات در اختیار دانشجویان قرار می گیرد تا دانشجویان با استفاده از این بودجه از غذاهای مختلفی که در دانشگاه وجود دارد، استفاده کنند.
تقی زاده خاطرنشان کرد: این طرح هنوز به تصویب نرسیده اما به احتمال زیاد تصویب خواهد شد و در این صورت شرایط بهتری برای دانشجویان در این زمینه پیش بینی می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از شناسنامهدار شدن خوابگاههای دانشجویی در سراسر کشور خبر داد و بیان کرد: با شناسنامه دار شدن خوابگاهها امکان درجه بندی آنها نیز فراهم می شود و از این طریق اجاره بهای خوابگاه نیز بر اساس امکانات رفاهی آن تعیین می شود.
معاون پشتیبانی صندوق رفاه وزارت علوم در مورد تسهیلات دانشجویی اظهار داشت: در حال حاضر تقاضای دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وام شهریه و ۵۰۰ میلیارد تومان وام متفرقه از سوی دانشجویان سراسر کشور به صندوق رفاه ارایه شده اما مبلغی که ما برای این امر در اختیار داریم تنها ۲۷۰ میلیارد تومان آن هم به شرط تخصیص اعتبار ۹۰ درصدی است.
علی اکبر کج باف، دبیر کارگروه شورای معاونان دانشجویی دانشگاههای منطقه ۷ کشور در این نشست با اشاره به منطقهای شدن دانشگاههای کشور در ۸ منطقه مجزا گفت: در این راستا ما برنامههای خود را در کارگروههای منطقهای بررسی میکنیم که این در روند بررسی مشکلات بسیار اثر گذار بوده است.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن در ماههای پایانی سال ما گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاههای کشور را در ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه در دانشگاه تربیت مدرس تهران خواهیم داشت.
مجید مسیحای اکبر، معاون مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم نیز در این مراسم، با اشاره به اهمیت ورزش گفت: مسؤولان کشوری از جمله مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری تاکید خاصی بر روحیه نشاط و شادابی در محیطهای دانشجویی دارند.
مسیحای اکبر خاطرنشان کرد: ۹ اسفند ماه دانشگاه اصفهان میزبان گردهمایی مدیران تربیت بدنی است که امیدواریم در این گردهمایی تصمیمات مناسبی در جهت بهبود این بخش در دانشگاهها اتخاذ شود.
معاون مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم نیز در پایان گفت: ما نقش پررنگی در اعزام دانشجویان در مسابقات جهانی ورزشی دانشجویان خواهیم داشت که ۱۲۰ نفر از دانشجویان را به این مسابقات اعزام خواهیم کرد.
وی با اشاره به تغییرات تشکیلات جدید گفت: ما باید سعی کنیم جایگاه واقعی مناسب خود را در ساختار دانشگاهها پیدا کنیم که امیدواریم روز به روز این روند بهبود پیدا کند و به تربیت بدنی نیز اهمیت ویژهای داده شود.
مسیحای اکبر خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما کمبود بودجه است که در سال گذشته این موضوع ما را در تنگنا قرار داد، اما خوشبختانه با دید مناسب مسؤولان امیدواریم اعتبارات ما بهبود پیدا کند.
معاون مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم بیان کرد: با توجه به رشدی که در دانشگاهها بوجود آمده حتما نیازمند پیش بینی منابع از بخشهای غیردولتی هستیم و باید از تمامی ظرفیتهای استانی و شهری استفاده کنیم.
شایان ذکر است در ادامه معاونان دانشجویی و مدیران تربیت بدنی در دو گروه جداگانه به بررسی مباحث و موضوعات تخصصی حوزه های ذی ربط پرداختند. ادای احترام به شهدای گمنام دانشگاه یزد از دیگر برنامه های این نشست بود که پس از اقامه نماز ظهر و عصر انجام شد. این نشست در نوبت بعد از ظهر نیز ادامه یافت.
عکاس: فاطمه تیو
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 11,فوریه,2025